01-behandeling

Voor wie

Brainexcel… voor wie?

De behandelingen vallen binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) onder de generalistische basis GGZ (GB-GGZ), voorheen de eerstelijns psychologische hulpverlening. De GB-GGZ is bedoeld voor relatief kortdurende behandeling (5-14 sessies) van minder ernstige psychische klachten. Deze zorg is opgenomen in het basispakket van je ziektekostenverzekering en wordt vergoed onder verrekening van het wettelijk bepaalde eigen risico (€ 385,-) mits je een verwijzing van je huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist hebt. Lees hier meer over de verwijzing.

BrainExcel heeft een contract met bijna alle zorgverzekeringen in Nederland (uitgezonderd Menzis/Anderzorg) en is een eenmanspraktijk. De intakes en behandelingen worden uitgevoerd door Rob Slootman. Hierdoor heb je altijd een vast aanspreekpunt.

 

Je kunt je het beste aanmelden via het contactformulier op de website of door een e-mailbericht te sturen met je vraag. In verband met de behandelingen zijn we telefonisch namelijk zeer beperkt berijkbaar. Na je aanmelding wordt binnen drie werkdagen contact met je opgenomen voor het maken van een afspraak voor een intake of vrijblijvend oriënterend gesprek van maximaal één uur. Hierin worden je klachten en je hulpvraag besproken, alsmede een (voorlopig) behandelplan, eventueel gevolgd door een afspraak voor de eerste behandelsessie. Je krijgt ter invulling formulieren mee zoals een aanmeldingsformulier en een klachtenvragenlijst. Deze dient als meetinstrument voor effectmeting van de behandeling (zgn. ROM meting).

Eenmaal in behandeling kan het voorkomen dat je in psychische nood (crisis) belandt. Voor crisisopvang gedurende de nacht kun je het beste contact opnemen met de huisartsenpost van het Meander of het plaatselijke ziekenhuis (bijvoorbeeld voor rustgevende medicatie). Je kunt dan de volgende dag voor advies contact opnemen met de praktijk.

Na je aanmelding wordt binnen drie werkdagen contact met je opgenomen voor het maken van een afspraak voor een intake of vrijblijvend oriënterend gesprek van maximaal één uur. 

Na afloop van de behandeling zal BrainExcel het behandeltraject rechtstreeks declareren bij je verzekering. Deze zal vervolgens het eigen risico met je afrekenen voor zover dit dit nog niet verbruikt is aan andere zorg.

Aangaande rechten en plichten wordt je verwezen naar onze Algemene Voorwaarden. Hier vind je onder andere informatie over hoe je moet handelen als je verhinderd bent voor een afspraak, wat de gevolgen zijn van niet komen opdagen (no-show) en hoe je eventueel een klacht kunt indienen als je ontevreden bent over de manier waarop de behandeling verloopt.

Verder kun je in ons Privacy Statement lezen hoe BrainExcel op een verantwoorde wijze omgaat met je persoonlijke gegevens.

Wil je meer informatie?

Of een afspraak maken?

Contact