voorbeeldboszicht.jpg

Boekje NFB-Ineke_Peters

In het boekje "Neurofeedback Training" van Ineke Peters wordt Neurofeedback met het systeem van Zengar duidelijk en begrijpelijk omschreven, ook in vergelijking met andere systemen. Het voorwoord is geschreven door Val Brown, de ontwikkelaar van de Zengar methode en door Tom Doveren, kinderpsychiater. Ook komen trainers en cliënten aan het woord.

Dit boekje is verkrijgbaar bij Bol.com voor ca. € 5,00 of in de boekhandel onder bestelnummer ISBN 978-90-202-0290-8.

 

 

PET-scanNFB-kleinVaak wordt ons gevraagd wat de betekenis is van de kleurrijke figuren in het logo van BrainExcel. In dit logo is een PET-scan verwerkt van neuronen die op het punt staan om via electrische signalen informatie aan elkaar over te brengen. Voordat ze deze signalen afvuren gloeien ze op, wat in de scan een kleurverandering teweeg brengt.

De onderste rij neuronen staat op het punt signalen af te vuren op de bovenste rij.

De naam "BrainExcel" is in het logo symbolisch met een lijn verbonden met de PET scan (het neurale netwerk).

Train your brain to excel (train je hersenen om te excelleren/jezelf te overtreffen) is in de naam "BrainExcel" samengevoegd.

 

 

Veel informatie over wat neurofeedback is, de effecten van neurofeedback en informatie over de werking van de hersenen lees je op deze site onder "Wat is Neurofeedback" en onder "Hersengolven".

Klik hier om te kijken wat in Wikipedia is geschreven over Neurofeedback.