Psycholoog in Amersfoort

BrainExcel is een praktijk voor psychologische hulpverlening (generalistische GGZ)  in Amersfoort die particuliere maar ook gecontracteerde zorg biedt, die vergoed wordt vanuit uw basisverzekering. Verder bieden wij deze zorg ook voor het bedrijfsleven, bijvoorbeeld ten behoeve van werknemers die zijn uitgevallen met een burn-out. Wij kunnen een breed scala aan klachten behandelen met een uitgebreid aanbod aan therapieën. Zo kunnen we Neurofeedback inzetten als onderdeel van de therapie.

Ons gestel, onze gewoontes, emoties, ervaringen en vermogens zitten 'gebakken' in de neurale netwerken van onze hersenen. Fysieke, mentale en emotionele blokkades zijn van invloed op de neurale netwerken van onze hersenen. Neurofeedback beïnvloedt deze neurale netwerken positief, waardoor klachten verminderen en prestaties verbeteren. Door het meten van de hersenactiviteit en het geven van feedback aan de hersenen kunnen deze zich zo reorganiseren dat het natuurlijk zelfherstellend vermogen zijn werk kan doen en klachten afnemen. Zo helpt Neurofeedback bij het vergroten van je vermogens, mentale weerbaarheid en welzijn. Meer weten over hoe Neurofeedback werkt? Kijk dan onder het kopje "Neurofeedback". Daar leest u tevens meer over hersengolven en hoe deze je bewustzijn en je functioneren beïnvloeden.

Daarnaast beschikken wij over een ruim aanbod aan methoden, technieken en therapieën die in combinatie met elkaar een aanvullend of versterkend effect hebben bij de behandeling van psychische en psychosomatische klachten. De behandelingen worden uitgevoerd door Rob Slootman, geregistreerd als GZ-psycholoog (gezondheidszorgpsycholoog) in het BIG-register van het Ministerie van VWS. Hij is tevens geregistreerd als Registerpsycholoog NIP/Gezondheidszorg.

Onze missie is om cliënten met psychische klachten te ondersteunen in hun herstelproces door de modernste methoden, technieken en therapieën in te zetten met als doel hun problemen te verhelpen en zichzelf te overstijgen (te excelleren). Zoekt u een psycholoog in de regio Amersfoort, dan bent u bij ons aan het juiste adres. BrainExcel is gevestigd nabij het centrum van Amersfoort en ook vanuit de regio gemakkelijk bereikbaar per auto of openbaar vervoer.

BrainExcel heeft een contract met bijna alle zorgkostenverzekeringen, waardoor de behandeling vergoed kan worden via de basisverzekering onder verrekening van het wettelijk bepaalde eigen risico (€ 385,- in 2020). Let wel: wanneer u het eigen risico vrijwillig verhoogd heeft, valt dit  uiteraard hoger uit.

Kinderen tot de leeftijd van 18 jaar vallen voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) onder de voorzieningen van de gemeente of gemeentelijke regio. Zij zijn dus niet meer meeverzekerd met hun ouders. Voor deze zorg heeft BrainExcel geen contract (meer) met de gemeente Amersfoort (regio Eemland). De behandeling van kinderen kan daarom uitsluitend plaatsvinden op particuliere basis.

 

UPDATE NIEUWS EN WACHTTIJD INFORMATIE (datum update: 01-09-2020):

* CORONA

In het kader van het beperken van het risico op besmetting met het coronavirus wordt cliënten geadviseerd de aanwijzingen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) te volgen. Concreet houdt dit in dat we bij afspraken het handen schudden even achterwege laten en gepaste afstand bewaren. Verder nemen we de persoonlijke hygiëne in acht door bij binnenkomst de handen te wassen, papieren zakdoekjes te gebruiken en te niezen of hoesten in je elleboog of zakdoek. Vooralsnog is er tot nader orde geen sprake van sluiting van de praktijk. Wel zal deels telefonisch worden gewerkt indien daar aanleiding toe is. Volg m.b.t. het afsprakenbeleid de laatste informatie op deze site of neem bij twijfel contact op.

M.b.t. afspraken geldt voor cliënten en behandelaars het volgende:
Als je verkouden bent, hoest, keelpijn of koorts hebt, wordt je verzocht om de praktijk niet te bezoeken, maar je (bij voorkeur via e-mail) af te melden, zodat de afspraak verzet kan worden naar een latere datum. De afgemelde afspraak zal gezien de omstandigheden niet meegerekend worden als een sessie, ook al meld je je op het allerlaatste moment af.
Eveneens zal de behandelaar zelf bij dergelijke klachten contact opnemen met betreffende cliënten om de op korte termijn geplande afspraken op te schorten naar een latere datum.

* WACHTTIJD

De wachttijd voor een intake bedraagt momenteel circa acht weken. De wachttijd voor de start van een behandeling bedraagt circa tien weken. Genoemde wachttijden zijn niet afhankelijk van bij welke ziektekostenverzekering u verzekerd bent.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar voor wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar gaat dan op zoek naar een andere behandelaar in uw buurt bij wie u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact een intake gesprek krijgt en binnen 10 weken na de intake de behandeling kan starten. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de zgn. treeknormen).

* ACCOUNT

Indien u gebruik maakt van het contactformulier op deze site en u een GMAIL of HOTMAIL account heeft, controleert u dan altijd uw spambox voor ons antwoord. Vaak komen berichten van nieuwe adressen bij deze accounts in de spambox terecht, totdat u deze als veilig heeft gemarkeerd. 

 

Contactformulier

Naam(*)
Vul a.u.b. uw naam in
Email-adres(*)
Vul a.u.b. uw e-mailadres in
Onderwerp(*)
Schrijf alstublieft een onderwerp.
Bericht(*)
Laat alstublieft een bericht achter

niplogo