Psycholoog in Amersfoort met Neurofeedback?

BrainExcel is een praktijk voor psychologische hulpverlening (generalistische GGZ)  in Amersfoort die particuliere maar ook gecontracteerde zorg biedt, die vergoed wordt vanuit uw basisverzekering. Verder bieden wij deze zorg ook voor het bedrijfsleven, bijvoorbeeld ten behoeve van werknemers die zijn uitgevallen met een burn-out. Wij kunnen een breed scala aan klachten behandelen met een uitgebreid aanbod aan therapieën. Zo kunnen we Neurofeedback inzetten als onderdeel van de therapie. Neurofeedback is in Nederland als therapie erkend door het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen).

Ons gestel, onze gewoontes, emoties, ervaringen en vermogens zitten 'gebakken' in de neurale netwerken van onze hersenen. Fysieke, mentale en emotionele blokkades zijn van invloed op de neurale netwerken van onze hersenen. Neurofeedback beïnvloedt deze neurale netwerken positief, waardoor klachten verminderen en prestaties verbeteren. Door het meten van de hersenactiviteit en het geven van feedback aan de hersenen kunnen deze zich zo reorganiseren dat het natuurlijk zelfherstellend vermogen zijn werk kan doen en klachten afnemen. Zo helpt Neurofeedback bij het vergroten van je vermogens, mentale weerbaarheid en welzijn. Meer weten over hoe Neurofeedback werkt? Kijk dan onder het kopje "Neurofeedback". Daar leest u tevens meer over hersengolven en hoe deze je bewustzijn en je functioneren beïnvloeden.

Daarnaast beschikken wij over een ruim aanbod aan methoden, technieken en therapieën die in combinatie met elkaar een aanvullend of versterkend effect hebben bij de behandeling van psychische en psychosomatische klachten. Lees hier meer over onder het kopje "Behandeling". De behandelingen worden uitgevoerd door of staan onder supervisie van Rob Slootman, geregistreerd als GZ-psycholoog (gezondheidszorgpsycholoog) in het BIG-register van het Ministerie van VWS. Hij is tevens geregistreerd als Registerpsycholoog NIP/Gezondheidszorg.

Onze missie is om cliënten met psychische klachten te ondersteunen in hun herstelproces door de modernste methoden, technieken en therapieën in te zetten met als doel hun problemen te verhelpen en zichzelf te overstijgen (te excelleren). Zoekt u een psycholoog in de regio Amersfoort, dan bent u bij ons aan het juiste adres. BrainExcel is gevestigd nabij het centrum van Amersfoort en ook vanuit de regio gemakkelijk bereikbaar per auto of openbaar vervoer.

BrainExcel heeft een contract met bijna alle zorgkostenverzekeringen, waardoor de behandeling vergoed kan worden via de basisverzekering onder verrekening van het wettelijk bepaalde eigen risico (€ 385,- in 2018). Let wel: wanneer u dit vrijwillig verhoogd heeft, valt het eigen risico uiteraard hoger uit. N.B. Cliënten die verzekerd zijn bij de Menzis-groep en de VGZ-groep kunnen wij slechts in geringe aantallen in behandeling nemen i.v.m. een beperkt toegewezen zorgbudget. Dit budget is vaak in de tweede helft van het jaar verbruikt. Zie hiervoor het Update nieuws hieronder.

Kinderen tot de leeftijd van 18 jaar vallen voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) onder de voorzieningen van de gemeente of gemeentelijke regio. Zij zijn dus niet meer meeverzekerd met hun ouders. Voor deze zorg heeft BrainExcel geen contract (meer) met de gemeente Amersfoort (regio Eemland). De behandeling van kinderen kan daarom uitsluitend plaatsvinden op particuliere basis.

 

UPDATE NIEUWS EN WACHTTIJD INFORMATIE (datum update: 01-12-2018):

* De wachttijd voor een intake bedraagt momenteel tien weken. De wachttijd voor de start van een behandeling bedraagt circa twaalf weken. Genoemde wachttijden zijn niet afhankelijk van bij welke ziektekostenverzekering u verzekerd bent.

* Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de zgn. treeknormen).

* Indien u gebruik maakt van het contactformulier op deze site en u heeft een gmail of hotmail account, controleer dan altijd uw spambox voor ons antwoord. Vaak worden berichten van nieuwe adressen bij deze accounts als spam opgevat, totdat u deze eenmalig als veilig hebt gemarkeerd.

 

 

Contactformulier

Naam(*)
Vul a.u.b. uw naam in
Email-adres(*)
Vul a.u.b. uw e-mailadres in
Onderwerp(*)
Schrijf alstublieft een onderwerp.
Bericht(*)
Laat alstublieft een bericht achter

niplogo